Over de balie te Luik-Hoei

Le Barreau de Liège-Huy est actuellement composé de 1054 avocat(e)s : 866 avocat(e)s inscrits au tableau de l'Ordre, un avocat Communautaire et 187 avocat(e)s stagiaires.

Il compte également 256 avocat(e)s honoraires (titre honorifique accordé à d'anciens avocats qui n'exercent plus la profession d'avocat).

Directory met advocaten

Uitgebreid zoeken

Rechtsbijstand

Een advocaat van wacht verzorgt een korte raadpleging: dat is het eerste advies. Het eerste advies blijft beperkt tot het meedelen van eenvoudige juridische informatie en wordt gegeven tijdens de algemene of gespecialiseerde wachtdienst (jeugdrecht, verblijfsrecht, sociale hulp, recht op huisvesting, consumentenrecht)

 

Nieuws

 
Investeren in buitenlands vastgoed: bezint eer ge begint

Met de start van het schooljaar en intussen het einde van de herfstvakantie in zicht, nemen velen afscheid van een deugddoende vakantie. Een vakantie die vaak wordt doorgebracht in het buitenland en die soms aanzet tot dromen over een eigen stekje ter plaatse. Een woning of appartement kopen in het buitenland, klinkt interessant en leuk, maar let wel op enkele aandachtspunten vooraleer de sprong te wagen en buitenlands vastgoed aan te kopen.

 
De samenleving is zelf gebaat bij betere gevangenissen, maar diezelfde samenleving weet dat niet…

Minister Q weet heus wel dat goed functionerende gevangenissen essentieel zijn voor Justitie. En zijn kabinet (de kabinetschef is een voormalig gevangenisdirecteur) weet het zo mogelijk nog beter. Toch lijken de broodnodige hervormingen keer op keer te stranden. Botst de democratie op haar grenzen?